I jeszcze raz.. beton

Nic na to nie poradzę – kiedy widzę kawałek betonu z zielenią od razu rzucam się na projekt 🙂 taka delikatna mania..  I choć niektórzy nie są w stanie zaakceptować tego surowego i zimnego materiału, ja go uwielbiam (co absolutnie nie znaczy, że otaczam się z każdej strony surowym betonem :)). W tym projekcie beton daje efekt wyciszenia i  spokoju. Przesunięte ściany tworzą zaskakujące wnętrza, podkreślane przez asymetryczną ścieżkę. Głównym miejsce wypoczynku powstało pod surową betonową ścianą, pozbawioną ozdób czy inny elementów rozpraszających uwagę. Podkreśla to charakter miejsca – zacisznego zakamarka, w którym można się wyciszyć i oderwać do codziennego świata.

projekt: Paul Hervey-Brookes Associates

foto: Paul Hervey-Brookes Associates

źródło: www.worldlandscapearchitect.com



Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.